BOSTADSGARANTI

Du som ska studera vid Högskolan i Gävle och inte har hittat någonstans att bo kan åberopa 
Gävle kommuns bostadsgaranti för studenter. 

Bostadsgarantin innebär att den som flyttar till Gävle för att studera vid Högskolan i Gävle ska få ett erbjudande om boende senast 14 dagar efter terminsstart. 

Om studentbostäderna är slut hos AB GavlegårdarnaSvenska Studenthus AB, Gävle Studentbostäder AB och på Studentbostadgavle.se när terminen ska börja kan du åberopa om studentbostadsgarantin. Din anmälan måste ha kommit in två veckor innan terminsstart.
 

Garantin betyder inte att Gävle kommun ordnar en lägenhet eller ett studentrum till dig utan kan ordna med en annan typ av tillfälligt boende, till exempel del i lägenhet, rum eller vandrarhem. Boendet ska ligga inom Gävle kommun eller i närliggande kommun med goda kommunikationer.

Årets terminstart är den 2 september. Tackar man nej till ett erbjudande så omfattas man inte längre av bostadsgarantin.


Det betyder inte att Gävle kommun nödvändigtvis ordnar en lägenhet eller ett studentrum utan kan välja att ordna med en annan typ av boende. För att kunna ansöka om bostadsgarantin måste du uppfylla nedanstående krav:

  • Du ska studera på Högskolan i Gävle

  • Du ska vara antagen till minst 15 högskolepoäng/termin

  • Du ska inte vara folkbokförd i Gävle kommun

  • Du ska aktivt söka bostad på egen hand

Läs mer om bostadsgarantin på Gävle kommuns hemsida!

FRÅGOR

Har du frågor? Ring 026-178000 eller skicka e-post till gavle.kommun@gavle.se.

Kårexpeditionens öppettider

Måndag & tisdag: 10-13

Onsdag & torsdag: 12-15

Fredag: Stängt

Adress:

Stenhammarsvägen 15

802 67 Gävle

  • Facebook
  • Instagram