STUDENTBOSTAD

I Gävle finns det flera olika sätt att få eller hitta sin studentbostad på. Nedan finner du en lista med bostadsbolag där du kan hitta din bostad samt lite om vilken typ av bostad varje bolag förmedlar.

Det är bra att börja leta efter bostad så tidigt som möjligt och för att samla ködagar är det bra om du ställer dig i bostadskö redan innan du är antagen.

Studentbostadsportalen

I ett samarbete mellan Högskolan i Gävle, Gavlegårdarna, Gävle kommun och Gefle Studentkår finns webbplatsen "Studentbostäder i Gävle". Här hittar du alla möjliga alternativ; allt från att vara inneboende till en mindre etta eller något större. Studentbostadsportalen använder sig inte av en kö, utan det är först till kvarn som gäller. Besök hemsidan så får du veta mer!

Gavlegårdarna

Kommunalt bostadsbolag som i huvudsak har sina studentbostäder på Campus Sätra med cykelavstånd till Högskolan i Gävle. Här finns flera olika alternativ till boenden. 1 rum och kök, 2 rum och kök samt lägenheter man delar tillsammans med en rumskamrat på 3 rum och kök. Området har en stor gård med gräsmattor som fick ett ansiktslyft 2014 med basketplan, grillplats o.s.v. Gavlegårdarna förmedlar även "vanliga" bostäder.

Gävle Studentbostäder

Har studentbostäder i området Kungsbäck vilket är intill Högskolan i Gävle. Lägenheterna är 25m2 stora med egen toalett/dush, minikök med fullstor kyl och frys, ugn med inbyggd micro och generöst med förvaringsutrymmen. Takhöjden i rummen är något högre än i vanliga lägenheter för att skapa rymd. I hyran ingår el, vatten, värme och bredband. I varje hus finns det en tvättstuga. 10-månadershyra tillämpas vilket innebär att årshyran är indelad i 10 istället för 12 betalningsperioder. Flyttar du in under april - juli får du 12-månadershyra under denna period. Fr.o.m. den 1 augusti debiteras 10-månadershyra. Bor du kvar sommaren året därpå är juni och juli hyresfria månader. 

Svenska Studenthus

Har studentbostäder med krypavstånd till Högskolan i Gävle. Det finns två olika områden: Kungsbäck och Midgård. En fantastiskt fin miljö med närhet till både skogen och stan. Kungsbäck är nyproducerat och de första flyttade in under 2015. Besök deras hemsida för att läsa mer!

ANDRA BOSTÄDER

Du kan hitta fler alternativ eller information om bostäder nedan!

Kårexpeditionens öppettider

Måndag & tisdag: 10-13

Onsdag & torsdag: 12-15

Fredag: Stängt

Adress:

Stenhammarsvägen 15

802 67 Gävle

  • Facebook
  • Instagram