Bild framsida JS.jpg

Välkomna alla nya studenter vid Högskolan i Gävle till

INSPARKEN 2020

Tyvärr kommer vi inte kunna genomföra insparken i år då vi tillsammans med studentföreningarna gjort en grundlig riskanalys med dagens förutsättningar i beaktning. Vi vill vara säkra på att inte utsätta er eller andra för risker och hoppas att ni kan ha förståelse för detta.

Vi har inte glömt bort er nya studenter som börjar nu till hösten och vi vill självklart träffa och hålla ett event för er så fort vi ser att det är säkert igen. Till dess rekommenderar vi att ni följer oss via våra sociala medier för att få kontinuerlig information om när vi håller nästa event.

Facebook
Gefle Studentkår
Klubbmästeriet Kåren

Kårens Medlemsevent (endast för medlemmar)

Vi hoppas att få träffa er snart!

VAD ÄR INSPARKEN?

Detta år ser lite annorlunda ut, vanligtvis ligger insparken en vecka innan terminsstart. Vi kommer inte kunna genomföra någon inspark pågrund av nuvarande rekommendationer. Vi ber er ha förståelse för att insparken kommer se annorlunda ut i år. 

Insparken en fantastisk möjlighet för dig som är ny student att få lära känna nya människor och bygga upp ett kontaktnät, bli bekväm på högskolans område och introduceras till högskolelivet. Du blir väl omhändertagen av befintliga studenter som gått en utbildning inför veckan just för att kunna ta emot och ta hand om dig på allra bästa sätt.

Gefle Studentkår är ytterst ansvarig för Insparksveckan och kommer finnas på plats varje dag för frågor om allt som rör studier och studiesociala aktiviteter. Du kommer att vägledas och tas om hand om av din studentförening. Det är din studentförening du kommer att ha mest kontakt med och det är de som kommer att berätta för dig exakt hur allt går till och var du ska befinna dig under veckan.

  

VILKEN STUDENTFÖRENING TILLHÖR JAG?

Vilken studentförening du tillhör beror på vilken utbildning du ska gå. Du kommer få information av just din studentförening under sommaren men om du fortfarande skulle vara osäker finns information om alla studentföreningar samt vilka program de är knutna till här på vår hemsida!

Nedan hittar du vilka grundutbildningar som varje studentförening representerar:

Studentföreningar 2.0.pub.png
Cultlogo__1_.png

Cult & Co är föreningen för dig som studerar Kommunikationsprogrammet eller Människa-Kultur-Religionsprogrammet.
 

För dig som tillhör vår förening Cult & Co och vill delta under insparken 2020 kommer information om insparken finnas här och du kan också gå med i vår FB-grupp.
Facebookgruppen: Operation Ökenstorm
Har du frågor om vår förening eller om insparken kan du också kontakta oss på: cultmedlem@gmail.com

cropped-Gavlecon-1-150x150.png

Gavlecon är föreningen för dig som studerar Ekonomprogramet, Mäklarprogrammet eller Rättsvetenskapliga programmet.
 

För dig som tillhör vår förening Gavlecon och vill delta under insparken 2020 kommer information om insparken komma upp här framöver.
Har du frågor om vår förening eller om insparken kan du kontakta oss på: ordforanderiet@gavlecon.com

gtech_LOGO_COLOR.png
VOX_logga.jpg

Gefleteknologerna är föreningen för dig som studerar Bastermin, Tekniskt basår, Industridesign, Industriell ekonomi, IT-systemutveckling - mot geografiska informationssystem, Lantmätarprogrammet, Miljöstrateg, Samhällsplanerarprogrammet, Automationsingenjör, Byggnadsingenjör, Dataingenjörsprogrammet, Elektroingenjörsprogrammet, Energisystemingenjör, Industriell ekonomi, Maskiningenjör, Miljöingenjör eller någon av ATM´s master eller magister program.

VOX är föreningen för dig som studerar Kandidatprogram i utredningskriminologi, Sjuksköterskeprogrammet, Socionomprogrammet eller Kandidatprogram i socialt arbete (internationellt).

TeknoVOX är ett samarbete mellan våra föreningar Gefleteknologerna och VOX under insparksveckan. Den första tiden som student kan vara rätt överväldigande, därför håller vi vanligtvis insparken för de nya studenterna som tillhör våra föreningar. Tyvärr är höstens inspark inställd men vi kollar på andra evenemang vi kanske kan ha med er till hösten.

Har du frågor om vår förening eller om insparken kan du kontakta oss:
VOX: Matilda Himmerstål på styrelsen@voxhig.se
Gefleteknologerna: Jonas Rinnbäck eller Kasper Moberg på alderman@gefleteknologerna.se

Hiplogga.jpg

Hälso- & idrottsprofilen är föreningen för dig som studerar Folkhälsostrateg för hållbar utveckling & Idrottsvetenskapliga programmet.

 

Välkommen till studentföreningen Hälso- och Idrottsprofilen! Vad roligt att du är intresserad av att delta på insparken. Vi är en liten förening som håller till vid “stenen” på Högskolans baksida, mellan biblioteket och kåren. Att vara medlem i vår förening kostar 200 kr och ger dig möjlighet att bland annat delta på våra sittningar. Vi i föreningen träffas även på studentpubarna och umgås på kårkvällar, men vi träffas även på fritiden. En gång per år anordnar vi även ett HiP-lopp som sker runt Högskolans område, en springtävling där fina priser delas ut. Denna dag är ett utmärkt tillfälle att träffa studenter från andra föreningar för en rolig dag tillsammans. Vi hoppas att du kommer trivas hos oss och på Högskolan i Gävle.


Har ni frågor om studentlivet, skolan eller vad som helst. Hör gärna av er till oss så ska vi försöka svara så gott vi kan!

Har du frågor om vår förening eller om insparken kan du kontakta oss på: 

Alexander Utsten:  Mail: Alexander.utsten@hotmail.com Telefon: 0763433457

Amanda Astner Mail: astneramanda@live.se Telefon: 0730834714
Simon Svanberg Mail: simon.svanberg.ss@gmail.com Telefon: 0705668892

PA-Gefle.jpg

PA Gefle Studentförening är föreningen för dig som studerar Personal- och arbetslivsprogrammet.

 

PA Gefle har funnits sedan 2011 och riktar sig till dig som studerar Personal- och arbetslivsprogrammet på Högskolan i Gävle. Föreningen ska verka för att din tid som student ska bli så bra som möjligt.
Info om medlemskap hittar du på http://pagefle.com/medlem/ 

Under varje läsår anordnar vi en rad olika events där HR-dagen och Insparken är de två största. Insparken är vår egen introduktionsvecka för de nya studenterna och är en kanonstart på studielivet där man lär känna sina klasskamrater. Vi kommer tyvärr inte kunna genomföra höstens inspark på grund av rådande omständigheter. Vi hoppas på att kunna hitta andra roliga aktiviteter som vi kan göra under hösten.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Har du frågor om vår förening eller om insparken kan du kontakta oss på:
Ordförande: Sophie Rigmo, tel: 070-2730299, mail: sophie.rigmo@gmail.com
Eventansvarig: Oscar Backman, tel: 070-4748206, mail: oscar.backman@hotmail.com 
Vice eventansvarig: Elias Olsson, tel: 070-0909169, mail: eliasmolsson@gmail.com 

PiG-logga.jpg

Pedagogerna i Gävle är föreningen för dig som studerar Grundlärarprogrammet, Förskollärarprogrammet, Ämneslärarprogrammet eller kompletterande pedagogisk utbildning.


Har du frågor om vår förening eller om insparken kan du kontakta oss på: prinfo.pig@gmail.com
 

VAD KRÄVS FÖR ATT FÅ VARA MED?

Vem som helst får inte delta under Insparken. För att få delta krävs det att:

 • Du är ny student vid Högskolan i Gävle

 

Medlemskap i Gefle Studentkår en termin + insparksband.

VAD INGÅR UNDER VECKAN?

När du blivit medlem i Gefle Studentkår och köpt ett Insparksband är du redo för Insparken! Under veckan arrangeras aktiviteter från morgon till kväll av olika karaktär där du är varmt välkommen. 

 

Detta ingår i ditt Insparksband (OBS! Ändringar kan uppstå pga COVID19):

 • En mängd fantastiska aktiviteter

 • Inträde till samtliga studentpubar

 • Inträde till Gefle Studentkårs nattklubb 

VAD ÄR EN PHADDER/FOGDE?

En phadder/fogde är en student som redan påbörjat sin utbildning vars uppdrag är att ta hand om dig och alla andra nya studenter under Insparken. Samtliga har gått en heldagsutbildning med delar som akut omhändertagande, alkohol och drogers påverkan och vikten av lika behandling. 

Utöver detta har samtliga phaddrar och fogdar skrivit på ett Insparksavtal. Avtalet innebär att du som ny student kan känna dig säker i dessa personers vård då de skrivit på att de inte ska:

 • kränka någon

 • göra sexuella närmanden

 • exkludera någon

 • bli för berusad

Phaddrar och fogdar är här för DIG - och alla andra nya studenter. De kommer givetvis ha lika roligt som er men deras huvudsakliga uppdrag är att hjälpa och ta hand om er så att ni känner er säkra och trygga.

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG TILL INSPARKEN?

De olika studentföreningarnas traditioner kan skilja sig åt. 

Men vi på kåren har sammanställt en packlista över saker som kan vara bra att ha:

 • Oömma kläder för lekar och teambuilding som passar alla väder - Insparksveckan drar igång direkt med dags- och kvällsaktiviteter så det kan vara bra med tåliga kläder redan från första dagen.
   

 • Snacks - Vet du med dig att du brukar bli hungrig under dagarna så bunkra upp med något gott att äta. Tänk dock på att det ska vara utan nötter. 
   

 • En uppsättning finkläder - De flesta studentföreningar har en sittning i slutet av insparken där du som ny student får klä upp dig lite. Tänk dock på att priset för dessa inte ingår i medlemskapet hos oss på Gefle Studentkår eller i Insparksbandet. 

JAG ÄR NY I GÄVLE - HJÄLP MIG!

Det kan vara oerhört roligt att flytta till en ny stad - men också skrämmande. Ett axplock av vad som kan vara bra att veta när du kommer hit finns på Högskolan i Gävles hemsida.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER PÅ HiG:S HEMSIDA

JAG VILL VETA MER OM MITT PROGRAM

Här på Högskolan i Gävle finns studentguider som svarar på alla dina frågor gällande just din utbildning. Läs mer om studentguidernas jobb och hitta deras kontaktuppgifter på Högskolans hemsida!

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER PÅ HiG:S HEMSIDA