Gefle Studentkår välkomnar alla nya studenter vid Högskolan i Gävle till

INSPARKEN VT-20

21 augusti - 30 augusti

VAD ÄR INSPARKEN?

Insparken är fem dagar av fantastiska roligheter där du som är ny student får lära känna nya människor och bygga upp ett kontaktnät, blir bekväm på Högskolans område och introduceras till högskolelivet. Det finns aktiviteter som passar alla - vem du än är och vad du än tycker om - som är hundra procent frivilliga. Du blir väl omhändertagen av befintliga studenter för att kunna ta emot och ta hand om dig på allra bästa sätt.

Det är din studentförening du kommer att ha mest kontakt med och det är de som kommer att berätta för dig exakt hur allt går till och var du ska befinna dig under veckan.

Insparken pågår mellan måndagen den 20:e januari och fredagen den 24:e januari. 

  

VAD KRÄVS FÖR ATT FÅ VARA MED?

Vem som helst får inte delta under Insparken. För att få delta krävs det att:

 • Du är ny student vid Högskolan i Gävle

 • Du blir medlem i Gefle Studentkår (läs mer om medlemskapet genom att klicka här!)

 • Du köper ett Insparksband

Medlemskap i Gefle Studentkår kostar 180 kr per termin alt. 300 kr för två terminer. 

Insparksbandet kostar 200 kr.

Totalt betalar du alltså 380 kr (alt. 500 kr) för att vara med på Insparken. Medlemskapet räcker hela höstterminen och innebär att du kommer komma in på Club Kåren och Trossen samt få en hel del lokala rabatter ända fram till 15 januari 2020. Så du betalar egentligen för roligheter i en hel termin.

Din förening kommer tillsammans med dig och de andra nya studenterna att gå till Gefle Studentkår under den första dagen av insparken för att köpa band och medlemskap. 

OBS!

Under insparken kan andra kostnader tillkomma från din respektive studentförening. Ta kontakt med din studentförening för mer information om vilka priser som gäller (se längre ner på sidan)

VAD INGÅR UNDER VECKAN?

När du blivit medlem i Gefle Studentkår och köpt ett Insparksband är du redo för Insparken! Under veckan arrangeras aktiviteter från morgon till kväll av olika karaktär där du är varmt välkommen. 

 

Detta ingår i ditt Insparksband:

 • En mängd fantastiska aktiviteter

 • Inträde till samtliga studentpubar

 • Inträde till Gefle Studentkårs nattklubb 

HUR VET JAG VAR JAG SKA - MIN FÖRSTA DAG?

Under sommaren kommer du att få information av din studentförening. De kommer informera dig om var ni ska mötas på Insparkens första dag (onsdagen den 21:a augusti) och vad ni kommer att göra vid detta tillfälle. 

VAD HÄNDER UNDER INSPARKEN?

Det beror på vilken studentförening du tillhör.

Många aktiviteter är gemensamma, tillsammans med andra studentföreningar, och andra är enskilda. Vi på Gefle Studentkår arrangerar två av de större aktiviteterna under veckan samt hela tre kvällar i vårt kårhus. Du kommer tilldelas ett specifikt schema från din studentförening.

GEFLE STUDENTKÅRS AKTIVITETER UNDER INSPARKEN HT 19

ONSDAG 21/8

FREDAG 23/8

LÖRDAG 24/8

ONSDAG 28/8

FREDAG 30/8

Försäljning av kårmedlemskap och Insparksband 12:00-18:00
Stadskampen + Kårkväll
Vollybollturnering
Kårkväll
Kårkväll
VILKEN STUDENTFÖRENING TILLHÖR JAG?

Vilken studentförening du tillhör beror på vilken utbildning du ska gå. Du kommer få information av just din studentförening under sommaren men om du fortfarande skulle vara osäker finns information om alla studentföreningar samt vilka program de är knutna till här på vår hemsida!

Nedan ser du en förteckning över vilka grundutbildningar som varje studentförening representerar:

VAD ÄR EN PHADDER/FOGDE?

En phadder/fogde är en student som redan påbörjat sin utbildning vars uppdrag är att ta hand om dig och alla andra nya studenter under Insparken. Samtliga har gått en heldagsutbildning med delar som akut omhändertagande, alkohol och drogers påverkan och vikten av lika behandling. 

Utöver detta har samtliga phaddrar och fogdar skrivit på ett Insparksavtal. Avtalet innebär att du som ny student kan känna dig säker i dessa personers vård då de skrivit på att de inte ska:

 • kränka någon

 • göra sexuella närmanden

 • exkludera någon

 • bli för berusad

Phaddrar och fogdar är här för DIG - och alla andra nya studenter. De kommer givetvis ha lika roligt som er men deras huvudsakliga uppdrag är att hjälpa och ta hand om er så att ni känner er säkra och trygga.

VAD BEHÖVER JAG HA MED MIG TILL INSPARKEN?

De olika studentföreningarnas traditioner kan skilja sig åt. 

Men vi på kåren har sammanställt en packlista över saker som kan vara bra att ha:

 • Oömma kläder för lekar och teambuilding som passar alla väder - Insparksveckan drar igång direkt med dags- och kvällsaktiviteter så det kan vara bra med tåliga kläder redan från första dagen.
   

 • Snacks - Vet du med dig att du brukar bli hungrig under dagarna så bunkra upp med något gott att äta. Tänk dock på att det ska vara utan nötter. 
   

 • En uppsättning finkläder - De flesta studentföreningar har en sittning i slutet av insparken där du som ny student får klä upp dig lite. Tänk dock på att priset för dessa inte ingår i medlemskapet hos oss på Gefle Studentkår eller i Insparksbandet. 

JAG ÄR NY I GÄVLE - HJÄLP MIG!

Det kan vara oerhört roligt att flytta till en ny stad - men också skrämmande. Ett axplock av vad som kan vara bra att veta när du kommer hit finns på Högskolan i Gävles hemsida.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER PÅ HiG:S HEMSIDA

JAG VILL VETA MER OM MITT PROGRAM

Här på Högskolan i Gävle finns studentguider som svarar på alla dina frågor gällande just din utbildning. Läs mer om studentguidernas jobb och hitta deras kontaktuppgifter på Högskolans hemsida!

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER PÅ HiG:S HEMSIDA

Kårexpeditionens öppettider

Måndag & tisdag: 10-13

Onsdag & torsdag: 12-15

Fredag: Stängt

Adress:

Stenhammarsvägen 15

802 67 Gävle

 • Facebook
 • Instagram