IMG_1157.jpg
Bli medlem

Varför ska jag bli medlem?

När du blir medlem bidrar du till någonting fantastiskt. Du bidrar till att vi på Gefle Studentkår kan arbeta för en högkvalitativ och förbättrad utbildning för alla studenter vid Högskolan i Gävle. Medlemsavgiften bidrar också till att vi kan fortsätta bedriva lokalt och nationellt påverkansarbete och utveckla Gävle som studentstad. 

 

Med din hjälp kan vi ha fem eldsjälar i vårt kårhus som arbetar heltid för alla studenter vid Högskolan i Gävle! Vi träffar kontinuerligt lärosätets rektor och akademichefer, sitter med i nämnder och råd som Högskolestyrelsen, disciplinnämnden, studentbostadsgruppen m.fl. Tillsammans arbetar vi för att studenternas röst ska höras genom alla led på högskolan samt hos de lokala politikerna.

Medlemsförmåner!

När du blir medlem i Gefle Studentkår så får du tillgång till en hel del saker. Samtidigt bidrar du till att Gefle Studentkår kan fortsätta sitt studiepolitiska arbete såväl nationellt som lokalt. Gefle Studentkår jobbar med tre olika verksamheter som du kan läsa mer om nedan.

Studiesocialt

Vi jobbar för att göra fritiden för våra medlemmar så bra som möjligt. Därför jobbar vi kontinuerligt med fler studentrabatter i Gävle som ska bidra med en guldkant på vardagen. Vi arbetar också aktivt med bostadsfrågan för studenter tillsammans med kommunen och studentbostadsföretagen. Dels för att det ska byggas mer men också för att det ska finnas ett varierat utbud på bostäder för studenter. ​

Utbildningspolitik

På Högskolan i Gävle har du som student alla möjligheter i världen att påverka din utbildning. Vi jobbar för att studenterna ska vara medvetna om att man kan sitta i utbildningsråd och vara med och påverka sina studier där besluten tas. Gefle Studentkår driver också tillsammans med andra kårer en hel del frågor för att förbättra situationen för studenter när det kommer till sjukförsäkringar, studiebidrag, lärarledda timmar osv.

Klubbmästeriet

Vår Evenemangsansvarig jobbar heltid med att se till att det finns saker att göra under studietiden på Högskolan i Gävle. Som medlem får du tillgång till alla våra Club kåren-kvällar, sittningar o.s.v. Genom ditt medlemskap så har du också tillträde till studentpuben Trossen som ägs av Gefleteknologerna. Om du har en idé på ett evenemang eller något annat kul man skulle kunna hitta på är det bara att kontakta evenemangsansvarig och kom med dina idéer. 

Studenthäftet från WeStudents

Som medlem i Gefle Studentkår har du även rätt att få ett Studenthäfte från WeStudents. Studenthäftet är fyllt av grymma lokala rabatter och erbjudanden, och finns även i deras app. Du hämtar ditt Studenthäfte i kårexpeditionen och laddar ner appen via Google Play eller App Store

OBS! Ett häfte per medlem.

Har du några frågor om medlemskap eller andra funderingar kontakta oss

Priser för medlemskap

Studerande vid HiG: 1 termin

180kr

Studerande vid HiG: 2 terminer

(endast möjligt på höstterminen)

300kr

Doktorand, forskarstuderande, studerande på uppdrag och ej studerade denna termin (men har studerat tidigare)

100kr (kommer ej få ett mecenatkort)

Om du inte har möjlighet att komma till vår kårexpedition och vill bli medlem över nätet, fyll i formuläret nedan. Inom max 3 arbetsdagar får du ett svarsmail med information gällande betalning. 

Betalning till Gefle Studentkår ska ske inom 5 arbetsdagar från det att vi skickat ditt svarsmail annars kommer din ansökan om medlemskap tas bort.

Medlemskap för HT21-VT22 öppnar i augusti.

OBS!

Vid omregistrering på kurser har du ej rätt till
Mecenat-kortet.

Vid betalning av Doktorand/Forskarstuderande/

Studerande på uppdragsutbildning eller ej studerande denna termin - vänligen besök kårexpeditionen under våra öppettider. 

Bli medlem

Namn innebär för- och efternamn.

Var noga med att fylla i både postnummer

och ort i rutan där detta anges.

Vill du ha nyhetsbrev via e-post från Gefle Studentkår? 

Tack för att du vill bli medlem!