Ny student

Allt du behöver veta som ny student!

1269__dsc3680__storleks__ndrad_.jpg

Studentbostad

I Gävle finns det flera olika sätt att få eller hitta sin studentbostad på. Nedan finner du en lista med bostadsbolag där du kan hitta din bostad samt lite om vilken typ av bostad varje bolag förmedlar.​ Det är bra att börja leta efter bostad så tidigt som möjligt och för att samla ködagar är det bra om du ställer dig i bostadskö redan innan du är antagen.

Bostadsgaranti

Du som ska studera vid Högskolan i Gävle och inte har hittat någonstans att bo kan åberopa Gävle kommuns bostadsgaranti för studenter. Bostadsgarantin innebär att den som flyttar till Gävle för att studera vid Högskolan i Gävle ska få ett erbjudande om boende senast 14 dagar efter terminsstart. 

Om studentbostäderna är slut hos AB GavlegårdarnaSvenska Studenthus AB, Gävle Studentbostäder AB och på Studentbostadgavle.se när terminen ska börja kan du åberopa om studentbostadsgarantin. Din anmälan måste ha kommit in två veckor innan terminsstart.

Läs mer om bostadsgarantin på Gävle kommuns hemsida!

Stipendium

Som student kan det ibland bli tomt i plånboken. Vilken tur då att det går att söka en massa stipendium. Här nedan listar vi ett urval av stipendium som du som student kan ansöka om
 

Mälardalsrådets stipendium

Mälardalsrådet är en ideell och politiskt styrd samverkansorganisation för 60 kommuner och 9 regioner runt om i Stockholm-Mälarregionen. Vi driver våra medlemmars frågor för konkreta resultat inom bland annat infrastruktur och kompetensförsörjning. Mälardalsrådet jobbar för att utveckla det storregionala samarbetet över region- och partigränser för en konkurrenskraftig, attraktiv och hållbar Stockholm-Mälarregion.  

Anna Lisa Detlow-Bergs stipendium

Anna Lisa Detlow-Bergs stipendiefond utdelar varje år ett eller flera stipendier till studerande eller forskarstuderande vid Högskolan i Gävle. Stipendiebeloppet varierar beroende av den årliga avkastningen. Stipendiets syfte är att främja vidareutbildning inom vårdyrket för personer med sjuksköterskeexamen/specialistsjuksköterskeexamen från Högskolan i Gävle eller från tidigare Vårdhögskolan i Gävle eller Sjuksköterskeskolan i Gävle.

Kurslitteratur

Innanför vår entré hittar du ett stort utbud av begagnad kurslitteratur. Där kan du både köpa och sälja böcker till dina kurser. 

 

Lista på begagnade böcker

Vi erbjuder ett lätt och smidigt sätt för dig att sälja din kurslitteratur, helt kostnadsfritt. Medlemmar får rabatterat pris på alla böcker! Här nedan följer en snabbguide till hur du köper och säljer din kurslitteratur!

Köpa​

 1. Titta i listan nedan eller i bokhyllorna under våra öppettider.

 2. Betalning sker i vår expedition (OBS vi kan inte hålla/paxa böcker eller posta dem)  

 3.  Betala enkelt med swish eller kort

Sälja

 1. Kom in med böckerna du vill sälja

 2. Fyll i ett formulär där du uppger:
  -  ​Namn och några personuppgifter
  -  Vilka böcker du vill sälja
  -  Hur mycket du vill sälja dem för

 3. Vi lägger in dem i vårt system och placerar ut dem i hyllorna

 4. Vi kontaktar dig när en försäljning skett och du får då pengar insatt på ditt konto