• Ordförande

Content på ingång

Ja, så var det dags för den här bloggen att få lite substans. Jag tänkte därför de närmaste dagarna börja med att introducera mig själv, mina kära arbetskollegor och min styrelse. Här kommer jag att göra aningen längre inlägg, men misströsta inte för korta lättlästa presentationer kommer att dyka upp på instagram!

Så, det är väl lika bra att börja:


Vem är du?

Petra Jönsson, 24 år gammal och nyutexaminerad Miljöstrateg. Längtar tills jag ska bli pensionär och göra hyss, lyssnar alldeles för mycket på true crime och gillar att läsa


Din roll Gefle Studentkår?

Ordförande


Vad brinner du för?

Det skulle vara en lögn att säga någonting annat än miljön. Men ska jag vara brutalt ärligt leder den nog till mer ångest och oro. Min passion kanske är oro. Att få vrida och vända på saker, ligga vaken på nätterna och grubbla över någonting jag allt som oftast har oerhört lite makt över. Som miljöfrågan. Knappast har någonting gett mig så mycket ångest som den, men också ilska. Ilska över att vi borde kunna bättre, göra mer och engagera fler. Vilket oundvikligen leder mig in på det ideella arbetet som så många i min närhet håller på med. Alla borde någon gång i sitt liv prova på att vara engagerade i något, ställa upp för ett lag och arbeta tillsammans. Det ger så oerhört mycket


Om du var en fiktiv karaktär, vem skulle du vara då och varför?

Tyvärr (?) Leslie Knope ur Parks and recreation, lätt. Hon är superdryg, engagerad, har fixidéer, är en horder av rang och lever för det hon brinner för. Hon älskar dessutom att färgkoda och strukturera. Och även om det inte alltid märks, det gör jag också.


Om du var en frukt, vilken skulle du vara då och varför?

En velig frukt, typ en Smulgubbe. VAD ÄR DET ENS? Kan den bara bestämma sig? Dessutom är den liten, söt och uppskattad (?), någonting jag inbillar mig att jag är.


Om du fick säga något till ditt 10:åriga jag, vad skulle du säga då?

Satsa på politiken, bli stor, börja jobba utanför Sverige, typ FN, gör skillnad. Bli inte miljöengagerad, det gör dig bara ledsen. Sen skulle jag självklart vilja berätta om något stort som hänt, så att mitt yngre jag kan satsa pengar och vinna, typ vem som skulle bli president i Amerika eller liknande, jag är ju bara människa.


Har du någon dold talang? Vilken i sådana fall?

Gillar att göra olika sorters ljud, som en papegoja.

Gillar uppenbart att bada

© 2017 Gefle Studentkår. 

Stenhammarsvägen 15
802 67 Gävle