STUDENTFÖRENINGAR

Studentföreningarna i Gävle är de som står för allt vad studentkulturen innebär. De är de första du möter när du kommer till Högskolan i Gävle och de tar emot dig som ny student med öppna famnar under Insparken. På Högskolan i Gävle finns totalt sju studentföreningar för de olika programmen/akademierna samt en reseförening och en dataförening.

Av dessa sju har två föreningar en egen studentpub. Du som medlem i Gefle Studentkår har tillgång till studentpuben Trossen men för tillgång till Nya Vall krävs medlemskap i Gavlecon. Studentföreningarna hittar på massor av roliga saker under året och bidrar oftast till en hel del nya vänner för en livstid. Häng på du också! 


Nedan följer en kort presentation av alla föreningar. Kolla upp vilken du tillhör!

Studentföreningar 2.0.pub.png

CULT & CO

 

Denna förening är för dig som studerar humaniora och samhällsvetenskap, dit kommunikationsprogrammet och Människa- kultur och religionsprogrammet tillhör. Cult&Co hittar ofta på kreativa aktiviteter, allt ifrån spökvandringar under halloween till capsturneringar. De anordnar även sittningar och föreläsningar.

Maskot: Kalle Cult

Overallfärg: Khaki
Studentpub: Nej

GAVLECON

 

Gavlecon är Högskolan i Gävles ekonomförening. I denna förening huserar fastighetsmäklarprogrammet och ekonomprogrammet. Gavlecon driver studentpuben Nya Vall på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. De arrangerar allt från pluggstugor inför större tentor till sittningar och föreläsningar. Under höstterminen har Gavlecon sin arbetsmarknadsdag Kontaktia. Där har du chansen att hitta arbetsgivare, examensarbete eller praktikplats.  

cropped-Gavlecon-1-150x150.png

Maskot: Sigon Gavleconsson

Overallfärg: Röd
Studentpub: Nya Vall (Club NV)

Besöksadress: Kungsbäcksv. 48

GEFLETEKNOLOGERNA (G-TECH)

 

Gefleteknologerna är den förening som omfattar flest program av alla föreningar. Under denna förening huserar alla ingenjörs-, teknik-, data- och miljöutbildningar. Gefleteknologerna driver studentpuben Trossen på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. Denna studentförening har ett brett utbud av aktiviteter. Under höstterminen kan du besöka Gefleteknologernas arbetsmarknadsdag Futurum. Där har du chansen att hitta arbetsgivare, examensarbete och praktikplats. 

gtech_LOGO_COLOR.png

Maskot: Zeke

Overallfärg: Bordaux
Studentpub: Trossen

Besöksadress: Regementsv. 25

GEFLES RESANDE INTELLEKTUELLA STUDENTER (GRiS)

 

Gävles Resande Intellektuella Studenter (GRIS) är till för alla som tycker om att skapa nya kontakter med andra studenter och resa. Under denna förening huserar alla studenter på HiG. GRIS är studentföreningen som anordnar resor till andra universitet och högskolor som bjuder in till skojsilojsiga evenemang. GRIS anordnar även själva skojsilojsiga evenemang och medlemsdagar.

Gris Nasse.png

Overallfärg: Alla regnbågens färger
Studentpub: Trossen

HÄLSO- OCH IDROTTSPROFILEN (HiP)

 

Hälso- och idrottsprofilen drivs av studenter på Hälsopedagogiska- och idrottsvetenskapliga programmet. HIP arragenerar karriärluncher för att ge dig chansen att träffa företag som kan ge dig idéer och tips på framtida jobb. Föreningen anordnar också medlemskvällar, sittningar och mycket mer. HIP anordnar också HIP-workout för att kunna ge alla studenter gratis träning vid Högskolan i Gävle. 

Maskot: Hipperot

Overallfärg: Mörkgrön
Studentpub: Nej

PEDAGOGERNA I GÄVLE (PiG)

 

Hos PiG hittar ni alla de studenter som läser till förskollärare, lärare och fritidspedagog. PiG anordnar bland annat medlemskvällar. De satsar mycket på introduktionsveckorna och att få alla nya studenter att känna sig välkomna till pedagogutbildningarna vid Högskolan i Gävle. Föreningen samarbetar mycket med Lärarförbundet. 

Maskot: Fågel Fenix

Overallfärg: Blå
Studentpub: Nej

PA GEFLE (PA)

 

PA Gefle grundades år 2011 och är en av de nyaste studentföreningarna på HiG. De riktar sig främst till de studenter som läser Personal- och arbetslivsprogrammet. PA Gefle arbetar ständigt med att göra studietiden så bra som möjligt för deras medlemmar, vilket de bland annat gör genom att anordna sittningar, utbildningar och lunchföreläsningar. Stort fokus ligger på att välkomna de nya studenterna på insparken samt utvidga kontakten med arbetslivet på HR-dagen, vilka båda inträffar på höstterminen.

Maskot: Palle Geflesson

Overallfärg: Lila
Studentpub: Nej

VÅRD & OMSORG I X-LÄN (VOX)

 

I denna förening kan du som studerar på sjuksköterske-, socionom-, internationell socionom- eller kriminologprogrammet bli medlem. VOX jobbar med att arrangera cafékvällar, medlemsdagar och festligheter. Föreningens arbetsmarknadsdag heter Charisma och är ett bra tillfälle för dig inom föreningens branch att hitta jobb, examensarbete eller praktikplats. 

Maskot: RaffeVOX

Overallfärg: Gul
Studentpub: Trossen

Besöksadress: Regementsv. 25

ASTRAKAN

 

Datorföreningen Astrakan är till för alla som tycker att datorer med dess mjuk- och hårdvara är spännande. I denna förening är studenter från alla HiGs utbildningar välkomna. Vi är till för våra medlemmars skull och vårt mål är att främja våra medlemmars kunskaper i programmering, elektronik, hårdvara, administrering av nätverk och servrar samt intilliggande områden. Föreningen samarbetar med arbetslivet, de andra föreningarna och Gefle Studentkår. Vi anordnar föreläsningar, examensarbeten, lan och medlemskvällar baserat på våra medlemmars önskan.

Overallfärg: Svart
Studentpub: Nej